Mortuarium gesloten

Het Wapen van Reek bevat een mortuarium dat werd beheerd door Uitvaartzorg Van Tilburg uit Schaijk. Het bestuur van het gemeenschapshuis besloot onlangs om de ruimte van het mortuarium in Het Wapen een andere bestemming te geven. Het mortuarium is inmiddels gesloten.

“We begrijpen dat dit nieuws mogelijk vragen en zorgen kan oproepen met betrekking tot de mogelijkheden voor afscheid nemen in Reek”, reageren Bart en Gijs van Tilburg van Uitvaartzorg Van Tilburg op de sluiting van het mortuarium in Reek. “Graag willen we iedereen geruststellen dat er nog steeds alternatieven beschikbaar zijn. Dat kan nog steeds in Het Wapen van Reek. Met Uitvaartzorg Van Tilburg hebben we bijvoorbeeld ook een sfeervolle afscheidskamer aan de Bossestraat in Schaijk. Deze intieme en rustige ruimte is speciaal ontworpen om families en vrienden de gelegenheid te geven om op een respectvolle manier afscheid te nemen van hun dierbaren.”

In Het Wapen van Reek kun je terecht voor een uitvaartceremonie of een condoleance voor kleine gezelschappen of grote gezelschappen tot 250 personen. Afhankelijk van het aantal te verwachten personen en uiteraard uw wensen, kan gebruik gemaakt worden van één van de kleinere zalen of de grote zaal. Indien gewenst kunt u gebruik maken van een muziekinstallatie, een beamer en/of het podium. Voor na de ceremonie of condoleance bieden wij bijvoorbeeld koffie/thee met cake, broodjes, soep of bijvoorbeeld een borrel met bitterballen.

Indien u dat wenst, is het mogelijk om in één van de kleine zalen of in de kelderzaal (voormalig mortuarium) de overledenen op te baren om afscheid te nemen. Dit is ook mogelijk indien u de uitvaartceremonie niet bij ons organiseert.