Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zo 10 mrt: Dianto Reed Quintet

10 maart @ 12:00 pm - 2:30 pm

Muzis presenteert het Dianto Reed Quintet

Op zondag 10 maart in het Wapen van Reek geeft het Dianto Reed Quintet een bijzonder kijkje op de muziek uit de vroege jaren van de vorige eeuw en meer speciaal uit de roerige muziekwereld van Parijs.

Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziekensemble van vijf jonge Spaanse musici, gevestigd in Amsterdam. ‘Dianto’ betekent ‘anjer’ in het Esperanto. Ze kozen de anjer omdat het een typisch mediterrane bloem is, en het Esperanto omdat het als een universele taal wordt beschouwd, net als muziek. Dit kwintet brengt vijf ‘rietblazers’ bijeen: klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo. Deze bezetting levert een grote verscheidenheid aan kleur en een uniek klankspectrum op

Het Quintet verbindt muziek het liefst met andere disciplines. In dit geval muziek met beeldende kunst. Aan de hand van de hechte band tussen twee artistieke reuzen van de vorige eeuw: Igor Stravinsky en Pablo Picasso.

De melodie die Stravinsky voor Picasso componeerde, vormt de rode draad in een programma waar ook muziek van andere componisten uit de Parijse kringen rond Les Ballets russes klinkt: Eric Satie en Manuel de Falla, twee componisten die overigens ook door Picasso geportretteerd werden. Centraal staat een nieuwe bewerking van Stravinsky’s ballet Pulcinella uit 1920, waarvoor Picasso zowel de decors als de kostuums ontwierp. Drie zeer verschillende componisten vinden een trait d’union in de grote Spaanse kunstenaar, wiens beelden we tijdens het concert op een scherm zien ontstaan.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
12:00 pm - 2:30 pm