Reekse Quiz

Tiende Reekse Quiz krijgt feestelijk tintje

De Reekse Quiz vindt vrijdag 24 mei voor de tiende keer plaats. Deze jubileumeditie krijgt een feestelijk tintje. Leuk voor teams van het eerste uur, maar tegelijkertijd een leuke kennismaking voor mensen die nog nooit mee hebben gedaan. Om de mijlpaal te vieren wordt dit jaar niet alleen voor de eer gespeeld. Er is een traktatie voor elk deelnemend team en de top drie ontvangt een heuse prijs.

Sinds 2014 staat de vrijdagavond voor het kersmisweekend in het teken van een uitdagende quizavond. De vragen worden ook dit jaar weer bedacht door Minette van Bergen, Anton van Boxtel en Karin van Gaal. In het verleden waren ook Paul Verstegen en Theo Hendriks erbij betrokken.

Voor de jubileumeditie maakt het vragenteam gebruik van het traditionele recept, maar dan met een feestelijk tintje. Dat betekent eerst twee vragenrondes in Het Wapen van Reek waarbij de teams maximaal acht personen afvaardigen. De quiz start klokslag 19:00u, de zaal gaat een half uur eerder open. Hulpmiddelen zijn niet toegestaan. De vragenrondes in de zaal duren tot ongeveer 19:45u.

Daarna ontvangt elk team een vragenboekje met thuisopdrachten. Hierbij krijgt elk team een kleine traktatie om de verjaardag van de Reekse Quiz te vieren. Het boekje is opgedeeld in meerdere categorieën met de meest uiteenlopende vragen en opdrachten. Om hiervoor de antwoorden te vinden, mogen teams alle hulpmiddelen inzetten die ze kunnen bedenken. Het heet de Reekse Quiz, maar slechts een fractie van de vragen gaat over Reek zelf. Dat betekent dat iedereen mee kan doen, ook buitendorpsen. Nodig dus vooral vrienden en familie uit om het zo gezellig mogelijk te maken. Thuis mogen de teams groter zijn dan acht personen. Het is slim om voor een gemêleerd gezelschap te zorgen, een mix van oud en jong, zodat je samen alle antwoorden kan vinden.

De inleverdeadline voor de thuisopdrachten is 22:15u. Om 22:30u beginnen we de laatste twee rondes met tien vragen in Het Wapen. Opnieuw mogen er per team acht personen gestuurd worden. Als de eerste tien vragen gesteld zijn, krijgen de teams een paar minuten de tijd om van samenstelling te wisselen als dat nodig is. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je beide rondes met je beste opstelling voor de dag komt.

Aanmeldformulieren zijn te krijgen in Het Wapen van Reek. De prijsuitreiking is twee dagen later tijdens de gezellige kermismatinee op zondag.